Alle bedrijven waar we mee samenwerken worden door families gerund, niet dat we daar bewust voor hebben gekozen maar omdat we graag werken met kleinere producenten kom je in Italië terecht bij bedrijven waar het uitbenen, worsten maken, hammen rijpen van vader of moeder op zoon of dochter overgaat.
Al vele jaren betrekken we onze producten van dezelfde salumifici, bezoeken ze meerdere malen per jaar, overleggen over de rijpheid en kwaliteit van de vleeswaren en plannen de productie met hen waardoor we een zo constant mogelijke kwaliteit en beschikbaarheid voor onze klanten weten te waarborgen. We betrekken onze producten uit alle windstreken van Italië, elk gebied heeft namelijk zo z’n specialiteiten. In het noorden bijvoorbeeld op cederhout gerookt speck uit de Dolomiti, rond Parma kopen wij de coppa, venkelsalami uit de buurt van Firenze, salami met Montepulciano uit Abruzzo en uiteindelijk -1200 kilometer vanaf het noorden -komen we uit bij de ‘Nduja in Calabria.
Het vlees dat gebruikt wordt is bij veel producten uit eigen fok of van een samenwerkingsverband van boerderijen die zorgen voor goede voeding en leefomstandigheden voor de dieren. Het gebruik van artificiële conserveringsmiddelen is soms nul dan wel zo minimaal mogelijk.